Wygrana w konkursie Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii

Z radością informujemy, że Konsorcjum FoodConnects, którego członkiem jest Uniwersytet Warszawski, wygrało konkurs Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii na utworzenie wspólnoty wiedzy i innowacji w obszarze żywności – KIC Food4Future. W projekt zaangażowana jest dr hab. Grażyna Wąsowicz-Kiryło, pracownik Katedry Psychologii Poznawczej.

Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT) to niezależna jednostka UE, wzmacniająca zdolności innowacyjne Europy poprzez łączenie obszaru biznesu, edukacji i badań. Uniwersytet Warszawski będzie wspierał Wspólnotę Wiedzy i Innowacji w obszarze żywności poprzez prowadzenie badań konsumentów, edukację menedżerską i wsparcie przedsiębiorczości.

Więcej informacji: http://www.uw.edu.pl/uw-konsorcjantem-zwycieskiego-foodconnects/


Data publikacji: 06 lutego 2017